Forside » Skødeskrivning » Købe samlever ud af huset – hvordan og hvad koster det?

Købe samlever ud af huset – hvordan og hvad koster det?

købe samlever ud

Hvis du skal købe din samlever ud af huset, så du fremover står som eneejer af boligen, er der behov for udarbejdelse og tinglysning af et nyt skøde.

Hvis I pt. ejer 50% af boligen hver, skal du i så fald købe din samlevers 50% af ejendommen. Det nye skøde vil derfor omhandle de 50% af boligen du ikke ejer selv i forvejen.

Ho Skøde Centret kan vi hjælpe dig med at få sagen håndteret til en fast lav pris. Vores alt-i-en skødepakke indeholder alt det du har brug for til sagen. Vi udarbejder det nye skøde, så det indeholder vilkårene for jeres aftale samt alle nødvendige bestemmelser. Herefter sørger vi for at det bliver tinglyst korrekt i tingbogen.

trustpilot

Du får følgende fordele med Skøde Centret:

✔ En komplet skødepakke som rummer alt det nødvendige papirarbejde i forhold til at få overdragelsen af ejendommen på plads.
✔ Et udvidet skøde, som også rummer den vigtige formalisering af jeres aftale. Vores skøde er således ikke blot et standard minimalskøde.
✔ En fast pris du kan regne med fra starten af. Der kommer således ingen ekstraregninger eller tillæg senere hen.

trustpilot
Læs mere og start sag
Det er uforpligtende: Hvis overdragelsen ikke kan gennemføres, koster det ikke noget.

Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe 70 20 21 29 (man - fre: 9-17).

Hvad skal skødet indeholde?

Når du overtager huset fra din samlever (som ugifte), er der teknisk set tale om at du køber en ideel anpart. Derfor er det påkrævet, at skødet indeholder nogle bestemte erklæringer for at kunne tinglyses hos Tinglysningsretten.

Herudover bør skødet rumme en formalisering af jeres mundtlige aftale omkring overdragelsen, herunder om eksisterende lån overtages, og om der yderligere betales noget kontant mellem jer.

Hvordan håndteres overtagelse af lån?

Når din samlever udtræder af huset, skal din samlever også udtræde af ejendommens lån (realkreditlån og eventuelle banklån). Derfor skal I kontakte jeres bankrådgiver for at indhente godkendelse til overdragelsen. Banken skal i den sammenhæng godkende, at du fremover kommer til at hæfte for ejendommens lån alene.

Denne bankgodkendelse kan indhentes på forhånd, eller kan indhentes samtidig med at skødet udarbejdes (for at spare tid).

Hvor hurtigt kan sagen falde på plads?

Selve overdragelsen til dig fra din samlever, kan falde på plads relativt hurtigt. Vi kan sørge for udarbejdelse af skøde så snart vi har de nødvendige informationer fra jer, hvorefter I blot skal godkende og underskrive skødet. Herefter bliver skødet sendt til selve behandlingen ved tinglysningsretten, hvilket typisk tager nogle få hverdage.

Har du spørgsmål til processen omkring at købe samlever ud af huset, er du velkommen til at kontakte os: 70 20 21 29 eller mail@skoedecentret.dk