Forside » Boligkøb » Hvad bør seriøs køberrådgivning ved boligkøb indeholde?

Hvad bør seriøs køberrådgivning ved boligkøb indeholde?

Hvis man skal købe en bolig, så er det en meget stor beslutning og for mange, også en af livets største investeringer. Der er mange ting at holde styr på i forhold til boligkøb. Denne artikel beskriver hvad køberrådgivning ved boligkøb indeholder.

Det er her køberrådgivning er relevant, da en ordentlig køberrådgivning indeholder alt den hjælp og rådgivning du har brug for ved boligkøb.

En køberrådgiver er udelukkende på din side, og en køberrådgiver bør således være helt uafhængig af mægler og andre interesser. En køberrådgiver har kun den ene funktion at hjælpe dig bedst muligt gennem en bolighandel.

Er en køberrådgiver kun købers repræsentant?

En køberrådgiver er købers repræsentant i handlen i forhold til forhandling og rådgivning, hvor ejendomsmægleren alene er sælgers repræsentant i forhold at håndtere salget af boligen. Derfor er en køberrådgiver købers mand, og en ejendomsmægler er sælgers mand.

Der er mange boligkøbere, som har opfattelsen af, at man kan gøre brug af ejendomsmæglerens rådgivning. Men en ejendomsmægler må kun forholde sig til sælgers interesser. Du vil derfor stå alene med et boligkøb, hvis ikke du selv sørger for at få dig en køberrådgiver.

Ingen rådgiver, hverken ejendomsmæglere eller advokater, må rådgive både køber og sælger i samme handel.

Hvilke opgaver har en køberrådgiver?

Den primære opgave en køberrådgiver har, er at gennemgå de juridiske dokumenter, herunder købsaftalen tingbogsattest, BBR, tilstandsrapport, tilbud på ejerskifteforsikring, mv. Herudover skal køberrådgiveren varetage skødeskrivning, tinglysning og udarbejdelse af refusionsopgørelsen.

Hvis du har dig en erfaren køberrådgiver vil denne også opdage hvis der mangler oplysninger eller dokumenter der normalt bliver givet ved et boligsalg.

Ved brug af køberrådgivning, får du dermed sikkerhed for, at problematiske forhold, store som små, ikke bliver overset.

Kan jeg fortryde et boligkøb uden at det koster noget?

Ifølge forbrugerbeskyttelsesloven har du 6 hverdage til at fortryde et boligkøb. Den frist starter fra den dag hvor både køber og sælger har underskrevet købsaftalen.

Hvis du som køber herefter vil bruge din fortrydelsesret, skal du inden 6 hverdage efter købsaftalen er underskrevet af både køber og sælger, gøre sælger eller ejendomsmægleren skriftlig opmærksom på dette. Men denne mulighed koster dog 1% af købesummen, og beløbet skal betales til sælger inden udløbet af de 6 hverdage.

Det kan derfor godt komme til at koste en del penge at fortryde. Et godt alternativ, er at få indsat et rådgiverforhold i købsaftalen. Dette forbehold giver dig reelt mulighed for at fortryde handlen uden at det koster dig noget.

Hvis du som køber har et rådgiverforbehold i købsaftalen, bør du altid bruge det i stedet for den almindelige fortrydelsesret.

Hvad indeholder køberrådgivning hos Skøde Centret?

Skøde Centret kan hjælpe dig med sagen via vores alt-i-en boligkøberpakke. Vi sørger for gennemgang af alle dokumenter, og søger for papirarbejdet i forbindelse med boligkøbet.

Du får følgende fordele med Skøde Centret:

✔ Vi arbejder udelukkende med boligkøb og skødeskrivning og er således specialiserede i dette fagområde.
✔ Vi har tegnet ansvarsforsikring
✔ Vi har erfaring fra mere end 17.000 bolighandler siden 2003
✔ Vi er 100% uafhængige

trustpilot
Læs mere og start sag
Det er uforpligtende: Ingen handel – ingen regning.

Eller ring 70 20 21 29.

Vi udarbejder skøde og refusionsopgørelse, og varetager tinglysningen samt øvrige administrative opgaver.

Som navnet antyder, rummer alt-i-en boligkøberpakken alt det du har brug for i forbindelsen med et boligkøb.