Forside » FAQ » Hvordan beregnes tinglysningsafgift på skødet?

Hvordan beregnes tinglysningsafgift på skødet?

tinglysningsafgift

Af Skøde Centret - Læsetid: 1 minut


Der skelnes i almindelig bolighandel mellem følgende typer af sager når der skal beregnes tinglysningsafgift til staten:

Fri handel

Ved almindelig fri handel udgør tinglysningsafgiften kr. 1.850 + 0,6% af købesummen.

Familiehandel

I familiehandler mellem forældre og barn, udgør tinglysningsafgiften kr. 1.850 + 0,6% af den offentlige vurdering minus 20 %, hvis købesummen er mindre end dette beløb – ellers af købesummen.

Skilsmisse

Ved skilsmisse skal der kun betales den faste afgift på kr. 1.850.

Man sparer dermed 0,6 % afgiften. Man skal blot kunne forevise en separationsbevilling eller skilsmissebevilling fra familieretshuset (det skal dog nævnes, at denne bevilling ikke behøver at være tilstede ved sagens opstart, da den kan eftersendes senere).

Er der tale om ugifte samlevende, er beregningsmetoden for tinglysningsafgiften den samme som ved almindelige handler, dvs. en fast afgift på kr. 1.850 med tillæg af 0,6 % af købesummen på den andel der købes.

Hvis Skøde Centret varetager sagsbehandlingen sørger vi for at beregne den korrekte tinglysningsafgift.

Skal du købe bolig eller have ændret et skøde?

Mere end 17.000 boligkøbere har anvendt Skøde Centrets juridiske assistance til boligkøb eller skødeskrivning, og vi sidder også klar til at hjælpe dig med din sag.

Du kan starte en sag helt uforpligtende hos os. Hvis sagen efterfølgende ikke kan gennemføres, annullerer vi den blot igen, uden regning til dig.

trustpilot

SE PRISER

Scroll to Top