Forside » FAQ » Fortrydelsesret ved boligkøb – hvad koster det at fortryde?

Fortrydelsesret ved boligkøb – hvad koster det at fortryde?

Som køber af en fast ejendom (herunder hus, ejerlejlighed eller sommerhus) har du 6 hverdages fortrydelsesret ved boligkøb.

Ejendommen skal dog være købt til privat anvendelse.

Hvornår fristen løber fra, afhænger af om det er køber eller sælger der underskriver købsaftalen først. Hvis det er køber der underskriver først, tæller de 6 hverdage fra første hverdag efter at sælger også har underskrevet købsaftalen.

Hvis det er sælger der underskriver først, tæller de 6 hverdage allerede fra første hverdag efter at køber har modtaget sælgers underskrift, også selvom køber ikke selv har underskrevet endnu.

Underskriftsdagen tæller ikke med.

Fortrydelsesretten er reguleret i lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom

Hvad koster det at fortryde handlen?

Denne fortrydelsesret koster 1 % af købesummen at anvende og beløbet skal betales til sælger senest inden udløbet af de 6 hverdage. Efter de 6 hverdage er handlen bindende.

Hvordan fortryder jeg?

Du skal inden 6 hverdage give sælger eller dennes repræsentant (ejendomsmægler) skriftlig besked om at du ønsker at fortryde handlen. Indenfor samme frist skal du have betalt 1% af købesummen til sælger eller medvirkende ejendomsmægler.

Hvordan fortryder jeg uden at det koster 1% af købesummen?

Sideløbende med denne lovpligtige fortrydelsesret er der normalt i købsaftalen taget forbehold for din rådgivers godkendelse af handlen. Dette forbehold er gratis at anvende.

Eventuelle forbehold til handlen skal derfor medtages i den godkendelsesskrivelse som din rådgiver sender til ejendomsmægleren.

Det samme gælder hvis du har fortrudt handlen og ønsker at komme ud af denne igen.