Boligkøb i Odense – sådan undgår du at blive snydt når du køber bolig i Odense

Boligkøb

Hvis du har besluttet at købe bolig i Odense, er det vigtigt i første omgang at sikre, at boligen ikke rummer ubehagelige overraskelser, hverken byggeteknisk eller juridisk. Dette skal afklares før handlen bliver bindende.

Det allervigtigste i første omgang er derfor at sikre, at der i købsaftalen indsættes et advokatforbehold. Alternativt bør du vente med at skrive købsaftalen under, indtil alt omkring boligen er undersøgt nøje.

Dernæst skal du overveje om det er muligt at prisforhandle med sælger. Har boligen fx været til salg længe?

Det kan være en god ide at undersøge området, stemningen, og ikke mindst hvilke naboer der bor omkring boligen. En salgsannonce i sig selv giver ikke en god fornemmelse af dette, så derfor er det godt at undersøge dette selv.

Når du køber en bolig, bør du også have for øje, at den skal kunne sælges igen senere hen. Selvom det ikke er relevant nu, kan dine behov ændre sig, og derfor er det godt at boligen ikke er for svær at sælge.

Inden handlen bliver endelig, bør du have undersøgt, om det er muligt at tegne forsikringer på normale vilkår. Dette gælder dog normalt kun for huse og ikke ejerlejligheder.

Husk også at få bankens forhåndsgodkendelse inden du skriver under på købsaftalen. Alternativt kan der i købsaftalen tages forbehold for bankens godkendelse.

Der er ingen regler der angiver, at du skal anvende advokat ved boligkøb i Odense. Men det kan være en god ide at få professionel assistance ved handlen. Ved at få professionel assistance, kan du undgå at stå alene med ansvaret for handlen.

Call Now Button